IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестиционни фондове с интерес за придобиване на JVC

Фондовете Texas Pacific и Cerberus подадоха оферта за компанията, която за тази година очаква загуба от 45 млн. евро

12:21 | 12.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестиционни фондове с интерес за придобиване на JVC

Двата инвестиционни фонда Texas Pacific и Cerberus подадоха оферта за закупуването на производителя на бяла и черна техника JVC, съобщи Ройтерс.

Компанията майка на JVC - Matsushita Electric Industrial, която е собственик и на Panasonic, обяви, че продава дела си от 52,4% (оценяван на 518,5 млн. евро) в компанията заради загубите на производителя, оказващи отрицателно влияние върху общите резултати на Matsushita.

Според анонимен източник, близък до сделката, за момента офертата е малко по-ниска заради очакванията на фондовете в близко бъдеще да се запознаят по-подробно с дейността на компанията, която след това ще оценят по-коректно. В момента има известно различие между предложената сума и надеждите на Matsushita, уточнява същият източник.

Няколко потенциални купувача вече се оттеглиха от състезанието за закупуване на JVC, сред които фондове от Великобритания и Япония.

На 19 февруари от JVC обявиха, че за финансовата година очакват загуба от 7 млрд. йени (45 млн. евро), докато анализатори прогнозираха печалба в размер 4 млрд. йени (25 млн. евро).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още