IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът продължи спада си от миналата седмица

Днес петролните фючърси с доставка през април се понижиха с 0,7% до 59,66 долара за барел

09:54 | 12.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът продължи спада си от миналата седмица
Петролът стартира седмичната търговия на отрицателна територия, продължавайки негативната тенденция от края на миналата седмица.

В петък петролните фючърси с доставка през април се понижиха с 2,6% до 60,05 долара за барел на борсата в Ню Йорк, което бе най-силният им спад за последните четири седмици. Днес по време на азиатската сесия те загубиха нови 0,7% до ниво от 59,66 долара за барел.

Застудяването, което започна в началото на предходния месец, е към своя край, показват метеорологичните прогнози. Ниските температури в североизточната част на САЩ доведоха до понижение от 10% на запасите от горива за отопление в страната и до голяма степен допринесоха за ръста на цените през последните няколко седмици.

Според анализатори, оттук нататък вниманието на инвеститорите ще бъде фокусирано върху търсенето и запасите от бензин. Потреблението на автомобилното гориво традиционно се повишава през летните месеци.

Данните на енергийното министерство на САЩ, публикувани миналата седмица, показаха ръст на търсенето на бензин с 0,8% на седмична база до ниво от 9,2 млн. барела дневно. За последните четири седмици доставките на бензин от рафинериите и терминалите са били в размер на 9,1 млн. барела дневно, или с 3,3% над нивата за същия период на миналата година.

Търсенето изглежда стабилно, но данните може да са „изкривени“ от необичайните промени в метеорологичните условия от началото на годината, смятат експерти. Вероятно през следващите няколко седмици данните за бензиновите запаси ще са ключови за поведението на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още