IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

IBM продължава политиката си по придобивания и през 2007

Придобиванията от миналата година засягаха главно производители на софтуер – област, в която IBM смята да продължи да се разраства

09:17 | 05.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
IBM продължава политиката си по придобивания и през 2007

Американският гигант IBM обяви, че тази година има намерение да продължи с усилен темп политиката си на придобивания, след като през 2006 г. отдели близо пет милиарда долара за закупуването на 13 компании, предаде Ройтерс.

От групата засега не уточняват името на следващата си цел и не предоставят подробности за бъдещите си проекти. Придобиванията от миналата година засягаха главно производители на софтуер – област, в която IBM смята да продължи да се разраства.

Компанията подчертава, че оборотът на закупените през миналата година компании е нараснал с 50% за четвъртото тримесечие спрямо съответния период на 2005.

Сред придобитите групи бяха FileNet, за която IBM плати 1,6 млрд. долара, Internet Security Systems, MicroMuse и MRO Software.

По време на борсовата търговия в петък на NYSE акциите на IBM отбелязаха спад от 1,49% до ниво от 90,90 долара за брой. Пазарната капитализация на компанията възлиза на 136,85 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още