IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Порно сайт ще прелъстява инвеститорите с първото IPO от сектора във Франция

В проспекта на сайта е записано, че това е компания за продукти от висока класа и с доказано качество

11:38 | 26.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Порно сайт ще прелъстява инвеститорите с първото IPO от сектора във Франция

Френски сайт, предлагащ софт порно и играчки за възрастни, планира да фокусира инвеститорското внимание върху бизнеса си, превръщайки се в първата борсова френска компания от порно индустрията.

Сайтът DreamNex определя сам себе си като „водещ оператор в електронната търговия, посветена на очарованието“, съобщава Ройтерс.

Листвайки акциите си в Париж, компанията се надява да предостави продуктовата си линия на международна публика. За момента не са известни подробности около размера на емисията.

Бизнесът ни се разви благодарение на промяна на манталитета, приемането на секс играчките и увеличения достъп до високоскоростен интернет“, коментира Патрис Макар, изпълнителен директор на DreamNex.

В проспекта на сайта е записано, че това е компания за продукти от висока класа и с доказано качество. Освен порнофилми, на сайта си www.sexyavenue.com DreamNex продава още секси бельо, любовен масажор, карти за игра Камасутра и др.

DreamNex е създадена през 1999 г., като по данни на компанията за миналата година оперативната й печалба е 5 млн. евро, а приходите от продажби възлизат на 34 млн. евро.

Според създателите на сайта заеманият от тях пазарен сегмент има огромен потенциал за развитие. „Въпреки че французите са известни като нация на любовта, все още има какво да се желае от реализираните печалби в сферата на удоволствията и забавленията“, се казва в проспекта на DreamNex. Оттам цитират проучване на Durex, според което във Франция едва 20% от жените притежават вибратор, докато този дял в САЩ е 50 на сто.

Фирмата се надява на по-късен етап да разшири дейността си и в предлагането на възможности за запознанства и уреждане на срещи.

Въпреки обещаващите перспективи, които гради пред себе си, сайтът може и да не постигне желаните цели да прелъсти възможно най-голям брой инвеститори.

Най-големият европейски секс магазин – немският Beata Uhse, който се листва през 1999 г. при цена 13 евро за акция, през последните няколко години загуби много от стойността си и към момента книжата му се разменят на нива около 4,75 евро за брой. Сайтът наскоро предупреди и че печалбата му може да пострада от скорошното наводнение в складовете му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още