IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът стартира седмицата с повишение, повлиян от напрежението около Иран

Миналата седмица изтече срокът, даден на страната за прекратяване на процедурите по обогатяване на уран

09:56 | 26.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът стартира седмицата с повишение, повлиян от напрежението около Иран
Петролните фючърси стартират седмичната търговия на положителна територия, повлияни от споровете около ядрената програма на Иран, които според някои анализатори могат да окажат влияние върху доставките на черното злато от Близкия изток.

Днес представители на петте постоянни членки на Съвета за сигурност към ООН (Русия, САЩ, Великобритания, Франция и Китай) и на Германия се събират в Лондон за обсъждане на втора резолюция за санкции срещу Иран.

Миналата седмица изтече срокът, даден на страната за прекратяване на процедурите по обогатяването на уран. Президентът Махмуд Ахмадинеджад обяви, че ядрената програма на Иран няма да бъде спряна. Вицепрезидентът на САЩ Дик Чейни заяви в събота, цитиран от агенция Bloomberg, че всички опции за разрешаването на проблема ще бъдат поставени „на масата“.

Допълнителна подкрепа на цените на петрола оказват и прогнозите за нова снежна буря в Ню Йорк и останалите североизточни щати, които са най-големият консуматор на отоплителни горива в САЩ.

Днес априлските фючърси на лекия суров петрол поскъпнаха с 0,5% до ниво от 61,43 долара за барел, а сортът Брент с доставка през същия месец добави 0,5% до 61,18 долара за барел.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още