IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се търгува в тесни граници около 58 долара за барел днес

Към момента фючърсите с доставка през март са търгуват на ниво от 57,85 долара за барел, или с 14 цента под затварянето от вчера

10:38 | 16.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се търгува в тесни граници около 58 долара за барел днес
Фючърсите на петрола се задържат на нива около 58 долара за барел днес. Вчера на борсата в Ню Йорк черното злато с доставка през март регистрира минимален спад от 1 цент и затвори на 57,99 долара за барел, след като по-рано през деня достигна двуседмично дъно от 56,62 долара за барел.

Вчера от Националната метеорологична агенция на САЩ съобщиха, че през следващата седмица температурите в североизточните щати ще бъдат над нормалните за сезона. Регионът съставя около 80% от общото потребление на отоплителни горива в страната. Според анализатори, повечето пазарни участници вече са настроени за края на зимния период, което оказва натиск върху цената на петрола.

Според експерти, цитирани от Bloomberg, волатилността на пазара се е увеличила. За последните два месеца цената на петрола е регистрирала повишения или понижения по-големи от 1,5% в общо 27 търговски сесии спрямо 15 за съответния период на предходната година.

На 15 март ще се състои среща на ОПЕК, като консенсусните очаквания на пазара са, че няма да бъдат предприемани допълнителни мерки за ограничаване на добива. Въпреки това някои анализатори са на мнение, че дотогава цената на черното злато по всяка вероятност ще се движи в границите между 55 и 60 долара за барел.

Към момента фючърсите с доставка през март са търгуват на ниво от 57,85 долара за барел, или с 14 цента под затварянето от вчера. Сортът Брент, добиван в Северно море, регистрира спад от 13 цента до ниво от 57,47 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още