IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът остава около 58 долара за барел след спад на запасите в САЩ

Натиск върху цените на суровината оказват очакванията на пазарните участници за повишение на температурите в САЩ

10:11 | 15.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът остава около 58 долара за барел след спад на запасите в САЩ
Петролните фючърси се търгуваха без значителни изменения по време на днешната азиатска сесия. Вчера черното злато загуби 1,8% от стойността си и затвори на ниво от 58 долара за барел на борсата в Ню Йорк.

Публикуваните вчера данни на енергийното министерство на САЩ показаха спад на запасите от петролни дестилати, в това число и горива за отопление, с 3 млн. барела за седмицата до 9 февруари до ниво от 133,3 млн. барела. Прогнозите на анализаторите бяха за по-силен спад от около 4 млн. барела.

Понижения регистрират и запасите от суров петрол и бензин съответно с 600 хил. и 2 млн. барела на седмична база до нива от 323,9 млн. и 225,2 млн. барела.

Допълнителен натиск върху цените на суровината оказват и очакванията на пазарните участници за повишение на температурите в САЩ, които са най-големият консуматор на петролни продукти в света.

След като през януари петролът достигна 20-месечно дъно, стойността му се повиши, повлияна от рязкото застудяване в североизточните щати, което доведе до ръст на търсенето на отоплителни горива до около 35% над средните стойности за последните пет години.

Днес фючърсите на лекия суров петрол с доставка през март отчетоха минимален спад от 4 цента до ниво от 57,96 долара за барел, а сортът Брент понижи стойността си с 15 цента до ниво от 57,22 долара за барел.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още