IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се задържа над 59 долара за барел

Пазарът очаква утрешните данни за петролните запаси в САЩ

10:49 | 06.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се задържа над 59 долара за барел
Ниските температури в САЩ продължават да оказват подкрепа на цената на петрола, която днес се задържа над 59 долара за барел.

Вчера на борсата в Ню Йорк черното злато достигна 59,95 долара, най-високото ниво от 3 януари насам, след което регистрира спад от 0,5% до 58,74 долара. Към момента петролът се търгува на ниво от около 59,20 долара, което е с 9,5% по-ниско от преди година.

Утре се очаква да бъде публикувана седмичната статистика на енергийното министерство на САЩ за запасите от петролни продукти в страната към 2 февруари. Прогнозите са за ново понижение от 3,2 млн. барела на запасите от петролни дестилати, включващи и горива за отопление, в резултат на застудяването.

По-голямата част от анализаторите обаче са на мнение, че запасите са достатъчни за покриване на търсенето до края на зимния сезон. Според метеорологичните прогнози температурите в САЩ ще се задържат под средните стойности и през следващите десетина дни.

Запасите от бензин вероятно са се увеличили с 1,4 млн. барела, тъй като рафинериите се подготвят за засиленото търсене през лятото. Очакванията на експертите са за повишение и на запасите от суров петрол с около 1 млн. барела на седмична база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още