IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът достигна най-високата си стойност за последните четири седмици

Ниските температури в САЩ се задържат, което кара пазарните участници да очакват засилено търсене на горива за отопление

09:52 | 05.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът достигна най-високата си стойност за последните четири седмици
Цената на петрола достигна най-високите си стойности за последните четири седмици по време на днешната азиатска сесия, след което отстъпи част от спечелените позиции. Ниските температури в САЩ се задържат, което кара пазарните участници да очакват засилено търсене на горива за отопление.

Фючърсите на суровия петрол с доставка през март се търгуват на ниво от 58,90 долара за барел, или с 12 цента под нивото на затваряне от петък. По-рано днес черното злато достигна 59,36 долара за барел, най-висока стойност за последния месец.

Според анализатори, студеното време в САЩ - най-големият потребител на петролни продукти в света, ще продължи да определя движението на цените в краткосрочен план.

Миналата седмица бяха публикувани данни на щатското енергийно министерство, които показаха спад на запасите от петролни дестилати (в това число отоплителни горива) с 2,6 млн. барела на седмична база. Запасите от суров петрол се повишават с 2,7 млн. барела.

Петролните фючърси с доставка през март добавиха 6,5% към стойността си за предходната седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още