IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролните фючърси се търгуват около 54 долара за барел

Пазарът очаква утрешните седмични данни за петролните запаси в САЩ

09:49 | 30.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролните фючърси се търгуват около 54 долара за барел

Петролът се задържа на нива около 54 долара за барел днес в очакване на утрешните седмични данни за петролните запаси в САЩ.

Консенсусните прогнози на анализаторите са за трето поредно повишение на запасите от суров петрол, поради сравнително ниското натоварване на рафинериите през последните седмици. Според данни на енергийното министерство към края на предходната седмица рафинериите в САЩ са оперирали на 87,4% от капацитета си, което е най-ниското ниво от месец ноември насам.

Очаква се петролните дестилати, включващи горивото за отопление, да се понижат за пръв път от шест седмици, но въпреки това да останат над средната стойност за последните пет години. Според повечето метеорологични прогнози температурите в североизточната част на САЩ през следващата седмица ще останат сравнително ниски и търсенето на отоплителни горива ще се задържи с около 12% над средните стойности.

Вчера на борсата в Ню Йорк черното злато загуби 2,5% от стойността си до 54,01 долара за барел, а по време на днешната азиатска сесия добави 9 цента до 54,10 долара за барел. Сортът Брент отчете ръст от 11 цента до 53,79 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още