IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

CEZ ще продава ток на Kraft Foods в 5 страни от Централна и Източна Европa

Договорът е за доставка на неопределени количество енергия и е за срок от една година с възможност за удължаване

10:51 | 26.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
CEZ ще продава ток на Kraft Foods в 5 страни от Централна и Източна Европa

Чешката група CEZ Group сключи първото в историята си рамково споразумение за интегрирани доставки на електроенергия на регионално ниво, съобщиха от компанията. Според документа CEZ ще продава електроенергия на компаниите на Kraft Foods в пет страни в региона на Централна и Източна Европа.

Договорът е за доставка на неопределени количество енергия и е за срок от една година с възможност за удължаване, уточни в интервю за информационна агенция Platts Алан Свобода, изпълнителен директор Продажби и търговия на CEZ. Стойността на споразумението не бе уточнена.

В съответствие със споразумението българската компания за търговия с електроенергия CEZ Трейд България вече си сътрудничи с Крафт Фуудс България. От януари 2007 година CEZ Group продава електроенергия на Kraft Foods също в Чехия, Словакия и Румъния. До средата на годината ще започнат доставките и за Полша.

Рамковото споразумение предвижда в бъдеще сътрудничеството да се разшири и в други страни от Централна и Източна Европа, където присъства Kraft Foods.

Компанията е в процес на договаряне и на други подобни споразумения за интегрирани доставки, но за момента не уточнява с кои компании и за кои страни.

У нас CEZ e собственик на електроразпределителните дружества в София, София област и Плевен, както и на ТЕЦ Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още