IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щетите от урагана Кирил може да достигнат 5 млрд. евро

Според прогнозите на застрахователите щетите в Германия ще са най-големи, като ще достигнат 1 млрд. евро

11:13 | 25.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Щетите от урагана Кирил може да достигнат 5 млрд. евро

Финансовата равносметка от урагана Кирил, който през последната седмица вилня из Северна Европа, може да е между 2,5 и 5 млрд. евро, показват оценки на калифорнийския институт за измерване на риска EQECAT, който е собственост на групата ABS.

Общите разходи, свързани с урагана на Стария континент, все още не са официално изчислени, но според досегашните прогнози на застрахователи ще се стигне до щети за 1 млрд. евро в Германия, 200 млн. евро в Холандия и 100 млн. евро в Белгия.

Във Великобритания асоциацията на британските застрахователи очаква щети за „стотици милиони лири“, подчертавайки, че все още е рано за по-конкретни данни.

Ураганът, чиято най-голяма сила беше на 18 и 19 януари, причини смъртта на най-малко 45 души. Според EQECAT буря с подобна на Кирил сила статистически може да се повтори на всеки седем до десет години в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още