IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Texas Instruments с ръст в печалбата и оборота за четвъртото тримесечие

Oт компанията обясниха, че занапред ще расте сегментът на евтините мобилни апарати

09:34 | 23.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Texas Instruments с ръст в печалбата и оборота за четвъртото тримесечие

Texas Instruments обяви в понеделник покачване на печалбата си за четвъртото тримесечие, която превиши очакванията на анализаторите, съобщи Ройтерс.

За сметка на това прогнозите на световния лидер при чиповете за мобилни телефони за настоящото тримесечие разочароваха пазара, тъй като от компанията обясниха, че занапред ще расте сегментът на евтините мобилни апарати.

Въпреки това акциите на Texas Instruments поскъпнаха с 2% до 29,18 долара в извънборсовата търговия. Според анализатори, цитирани от Ройтерс, повишението се дължи на надеждите на инвеститорите, че слабостта на сектора ще остане в миналото след края на първото тримесечие.

Texas Instruments обяви намерението си да преструктурира дейността си, като съкрати 500 работни места и намали годишните си разходи с около 200 млн. долара.

Очакванията на компанията са за печалба на акция между 28 и 34 цента за първото тримесечие на годината при оборот от 2,95-3,2 млрд. долара. Средните прогнози на анализаторите са за 3,5 долара печалба на акция и оборот в размер на 3,3 млрд. долара.

За изминалите три месеца групата има печалба от 668 млн. долара (45 цента на акция) спрямо 655 млн. долара (40 цента на брой) за същия период на предходната година. В по-високия резултат обаче са включени извънредни приходи като получени федерални средства за изследователска дейност и др. Без тях печалбата на акция би възлязла на 39 цента, а очакванията на анализаторите бяха за 38 долара на брой.

Оборотът за периода пък възлиза на 3,46 млрд. долара спрямо 3,32 млрд. преди година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още