IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Total ще инвестира 6 млрд. долара в Индонезия

Акциите на Total поскъпват днес в Париж с 0,29% до 52,10 евро за брой

16:20 | 22.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Total ще инвестира 6 млрд. долара в Индонезия

Френският петролен гигант Total ще инвестира шест милиарда долара в Индонезия през следващите пет години, обяви в Джакарта изпълнителният директор на групата Тиери Демаре, цитиран от АФП.

Планираме да продължим множество проекти и ще увеличим с шест милиарда долара инвестициите си в производство и износ на газ и петрол от страната, особено на остров Калимантан, през следващите пет години“, е заявил Демаре.

По-рано днес той е бил приет от индонезийския президент за обсъждане на плановете на компанията в страната. Total от дълго време е най-големият производител на газ в Индонезия.

Калимантан е индонезийската част на остров Борнео, където френската компания направи едно от най-големите си открития на залежи от 30 години насам – в делтата на река Махакам. В момента от това находище Total добива количества, равняващи се на 550 хил. барела петролен еквивалент, най-вече газ.

Акциите на Total поскъпват днес в Париж с 0,29% до 52,10 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още