IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

US компании ще натискат Буш за действия против глобалното затопляне

В екологичната инициатива ще се включат компании като Alcoa Inc, DuPont Co, Duke Energy Corp, PG&E, BP America Inc, Lehman Brothers Holdings

15:42 | 20.01.07 г.
US компании ще натискат Буш за действия против глобалното затопляне
Десет големи американски корпорации ще се присъединят към екологични организации и ще оказват натиск върху американския президент Джордж Буш за предприемане на по-бързи мерки за предотвратяване на глобалното затопляне, съобщава Ройтерс.
 
В екологичната инициатива ще се включат компании като Alcoa Inc, DuPont Co, Duke Energy Corp, PG&E, BP America Inc, Lehman Brothers Holdings и други, които ще образуват коалиция под наименованието USCAP (United States Climate Action Partnership).
 
Плановете на обединението включват публикуване на препоръки относно действия за ограничаване на вредните емисии в атмосферата чрез налагане на лимити и разработване на нови технологии, които да отчитат емисиите на въглероден двуокис.
 
USCAP ще призове президента и конгреса на САЩ към налагане на количествени ограничения за емитиране на въглероден двуокис на територията на цялата страна, които да доведат до намаляване на вредните емисии с от 10 до 30 на сто в следващите 15 години.
 
Според наблюдатели обаче, инициативата на компаниите от групата става реалност благодарение на факта, че същите компании нямат какво да изгубят от налагането на подобни ограничения.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още