IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ebay купува конкурента StubHub за 310 млн. долара

StubHub е основана през 2000 г. и постепенно се налага като независим играч на пазара на онлайн билети

12:13 | 12.01.07 г.
Ebay купува конкурента StubHub за 310 млн. долара
eBay, най-големият сайт за онлайн наддаване в света, обяви, че ще закупи дистрибутора и прекупвач на билети за спортни събития StubHub за 310 млн. долара, съобщи електронното издание Moneycontrol.com.

Придобиването се очаква да стане факт в края на март тази година, тъй като трябва да бъде одобрено от регулаторните органи.

StubHub е основана през 2000 г. и постепенно се налага като независим играч на пазара на онлайн билети, а през миналата година продажбите на компанията достигнаха 400 млн. долара.

Най-големият конкурент на StubHub е Ebay, следван от Ticketmaster на IAC/InterActiveCorp, Craigslist и черния пазар на билети.

StubHub на практика свързва купувачите и продавачите на билети за спортни събития, като предоставя гаранции, че купувачите няма да се откажат от покупката, щом веднъж са заявили поръчка.

Акциите на eBay затвориха вчерашната сесия в Ню Йорк на ниво от 29,3 долара или с 1,41% по-ниско в сравнение с предходната търговия.

Вторичният пазар на билети за спортни събития се оценява на 10 млрд. долара на година. За сравнение първичният пазар на билети както за спортни, така и за музикални събития се оценява на 25 млрд. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още