IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Universal пусна сайт за сваляне на класическа музика

Според Universal 60% от британците над 50-годишна възраст имат интернет връзка

09:24 | 12.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Universal пусна сайт за сваляне на класическа музика

Universal Music, най-голямата звукозаписна компания в света, пусна във Великобритания сайт, който се оказва най-големият в света за класическа и джаз музика, съобщи Ройтерс. Целта на компанията е да отговори на нарастващото търсене на композиции от тези жанрове за сваляне от интернет.

На първо време от групата очакват сравнително скромни продажби, които ще се засилят през третото и четвъртото тримесечие на годината.

Мисля, че пазарът за сваляне на музика ще продължава да се развива и докато поколението на iPod расте, то постепенно ще открива и класическата музика“, казва Марк Уилкинсън, маркетинг директор на подразделението за класика и джаз на Universal.

Новият сайт на групата за момента предлага 100 хил. композиции и около 8 хил. албума. Лейбълът се надява да прибавя по около 1 500 нови заглавия на месец. Цените пък започват от 0,79 паунда на брой (1,18 евро), което е сравнимо с ценовите равнища на основните сайтове за музика.

Пускането на страницата съвпадна с обявяването на най-добрите годишни резултати на компанията в нейната история, що се отнася до продажби на класическа и джаз музика. Според Universal 60% от британците над 50-годишна възраст имат интернет връзка, а 35% са с високоскоростен достъп.

Дъщерната на Vivendi компания, която се надява да пусне подобни сайтове в останалата част на Европа, скоро ще предложи и видеосъдържание, както и дългометражни филми с оперни и балетни представления.

Акциите на Vivendi повишиха стойността си вчера в Париж с 2% до ниво от 31,64 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още