IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Toyota заема трета позиция по продажби на автомобили в САЩ

Ръстът в продажбите на японската компания се дължи на силно търсене на моделите Corolla и Camry

11:11 | 04.01.07 г.
Toyota заема трета позиция по продажби на автомобили в САЩ
Продажбите на автомобили от японската Toyota Motor през декември отбелязаха ръст от 16 на сто, достигайки 2,54 милиона броя от началото на годината, което отреди на компанията трета позиция по брой продажби на автомобилния пазар в САЩ, съобщава CNN.

Ръстът в продажбите на японската компания се дължи на силно търсене на моделите Corolla и Camry.

В същото време продажбите на DaimlerChrysler през декември отбелязаха повишение от 4 на сто, а тези на General Motors и Ford Motor регистрираха спад от 10 на сто всеки.

В световен мащаб през 2007 г. се очаква Toyota да заеме челна позиция по продажби, изпреварвайки американската General Motors, и да стигне до второ място на пазара на автомобили в САЩ.

Пазарният дял в Щатите на трите най-големи производители на автомобили по продажби - Ford, Chrysler и Toyota, се оценява на 54,3% към края на декември, което е ревизия в посока надолу в сравнение със същия период на миналата година, когато този дял бе 56,6 на сто.

Продажбите на друг японски производител – Honda Motor, нараснаха с 3 на сто през декември, а тези на Nissan добавиха 4,4 на сто благодарение на силно търсене на моделите Altima, Sentra и Versa.

Доброто представяне на японските автомобилни производители се дължи на повишеното търсене на икономични коли, породено от скъпия петрол и бензин.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още