IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Боинг с по-силни продажби от Ербъс през 2006 г.

Според Ербъс 2006 г. ще бъде втората най-добра година в историята на компанията

10:49 | 27.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Боинг с по-силни продажби от Ербъс през 2006 г.

През тази година американската компания Боинг е продала повече самолети от европейския си конкурент Ербъс, показват данни, публикувани от Financial Times Deutschland (FTD).

Според финансовия всекидневник към 20 декември Боинг има 904 нови поръчки спрямо 714 за Ербъс.

Говорител на европейския самолетостроител, цитиран от FTD, обяви, че 2006 г. „ще бъде втората най-добра година в историята на компанията по отношение на поръчки и реализирани доставки“, каквото и да е класирането в края на периода в сравнение с Боинг.

Според информация от сайтовете на групите и по изчисления на Ройтерс от миналата седмица Боинг е имал поръчки за 875 самолета към 21 декември, а Ербъс – 694.

В края на миналата седмица от Боинг обявиха, че са спечелили договор за 650 млн. долара с американските войски за обновяване на хеликоптерите Chinook, както и друг контракт за 406 млн. долара за конструирането на нови летателни апарати от същия тип. Въпросните хеликоптери са широко използвани за превозване на товари и военни части в зони, в които се провеждат бойни действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още