IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия слива три държавни банки в една с капитал от 2 млрд. долара

Новата банка ще предоставя държавно финансиране на експорта и различни сектори на икономиката

16:33 | 04.12.06 г.
Русия слива три държавни банки в една с капитал от 2 млрд. долара
Руското правителство възнамерява да осъществи сливане на три държавни банки - Внешекономбанк, Росексимбанк и Российский банк развития, в една, съобщи руският министър на икономиката Герман Греф, цитиран от руската информационна агенция РИА Новости.

Според Греф новата банка ще носи наименованието Банк Развития и след сливането ще е с капитал от над 2 млрд. долара. Тя ще предоставя държавно финансиране на експорта и различни сектори на икономиката.

От своя страна финансовият министър на Русия Алексей Кудрин е заявил, че правителството обсъжда възможността капиталът на новата банка да бъде увеличен допълнително за финансиране на големи инфраструктурни проекти. За целта е възможно да бъдат използвани резервите на инвестиционния фонд, който руските власти създадоха за финансиране на големи проекти.

По-рано през месеца финансовият министър заяви, че Русия не възнамерява да ограничава чуждестранното участие в банковия сектор на страната.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още