IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предупреждават финансовия сектор на САЩ за терористични кибер атаки

Групировка, близка до терористичната организация Ал Кайда, е отправила заплаха за кибер атаки по онлайн борсовата търговия и уеб сайтовете на американските банки

12:28 | 01.12.06 г.
Предупреждават финансовия сектор на САЩ за терористични кибер атаки
Правителството на САЩ е предупредило финансовия сектор в страната, че ислямистка групировка, близка до терористичната организация Ал Кайда, е отправила заплаха за кибер атаки по онлайн борсовата търговия и уеб сайтовете на американските банки, съобщи агенция Ройтерс.

Целта на групировката била да проникне и унищожи базата данни на щатските финансови уеб сайтове. От правителствената служба по сигурност обаче заявиха, че въпреки заплахите няма причина опасността да се счита за реална.

Терористичната групировка възнамерявала да започне кибер атаките в началото на декември и да продължи през целия месец.

Робърт Албертсън от базираната в Ню Йорк финансова компания Sandler O'Neill & Partners заяви, че е малко вероятно членове на Ал Кайда да са в състояние да навредят съществено на финансовите уеб сайтове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още