IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия е на крачка от членство в СТО

Според експерти на теория членството на Русия ще предостави повече възможности на руските компании да пласират своята продукция на световните пазари

12:48 | 11.11.06 г.
Русия е на крачка от членство в СТО
Русия е постигнала споразумение със САЩ относно членството на страната в Световната търговска организация (СТО), съобщиха световните информационни агенции.
 
Двете страни са изразили готовност за подписване на двустранно споразумение за присъединяване през следващата седмица в Ханой, където президентите на двете страни Джордж Буш и Владимир Путин ще се срещнат на годишната среща на Форума за азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество.
 
На Русия й трябваха 12 години, за да стигне до този ключов етап от преговорите със САЩ. Сред горещите точки в преговорите между двете страни бяха защитата на интелектуалната собственост и интернет пиратсвото в Русия, достъпът на американски компании до банковия и застрахователния сектор на Русия, както и продажбата на американски земеделски продукти в страната.
 
Дори след подписването на договора обаче от Русия се изисква да направи по-нататъшни стъпки, за да стане член на организацията, което ще отнеме над 2 години.
 
Членство на Русия в СТО ще означава, че спрямо страната ще бъдат прилагани същите тарифи, както и към други страни-членки на организацията. Според експерти на теория членството на Русия ще предостави повече възможности на руските компании да пласират своята продукция на световните пазари.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още