IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на LCD телевизори с двоен ръст за третото тримесечие

Приходите на световните производители достигат общо 11,9 млрд. долара, което е ръст от 84%

17:25 | 10.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на LCD телевизори с двоен ръст за третото тримесечие

Световните продажби на телевизори с екрани с течни кристали (LCD) са се удвоили през третото тримесечие в сравнение със същия период на миналата година, като достигат рекордните 10,8 млн. броя, показва американско проучване, цитирано от Ройтерс.

Южнокорейската компания Samsung Electronics за първи път заема лидерската позиция по реализирани продажби в световен мащаб, посочват от центъра за пазарни проучвания Display Search.

През третото тримесечие LCD телевизорите са с 24% дял от световния пазар на телевизори като обем на продажбите спрямо 22% през второто тримесечие на годината.

Търсенето на телевизори с плоски, LCD и плазмени екрани е останало силно, стимулирано от понижение в цените на повечето производители.

По брой продадени телевизори Samsung е с 13,2% пазарен дял, следван от Sharp. Philips Electronics слиза на трето място, след като през второто тримесечие беше N1 на пазара.

Повишеният обем на продажбите компенсира спада от средно 8% в цените на годишна база, като приходите на световните производители достигат общо 11,9 млрд. долара, което е ръст от 84%. В стойностно изражение LCD телевизорите представляват 48% от пазара.

С най-високи приходи от продажби на телевизори през третото тримесечие е отново Samsung с дял от 15,6% от общата сума, гони го Sony с 15,2%, а на трето място е Sharp с 11,5%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още