IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Арабска авиокомпания предлага разговори по мобилен телефон на борда

Emirates очаква да пусне услугата на един от самолетите си Боинг 777 от януари 2007 г.

15:16 | 08.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Арабска авиокомпания предлага разговори по мобилен телефон на борда

Базираната в Дубай авиокомпания Emirates ще стане първата, която разрешава на пътниците си да се обаждат по мобилен телефон по време на полетите си, съобщи ВВС.

Компанията е сключила сделка с Aeromobile за осигуряване на технология, която да позволи безопасното използване на мобилни телефони на борда.

Emirates очаква да пусне услугата на един от самолетите си Боинг 777 от януари 2007 г.

По този начин превозвачът най-вероятно ще изпревари нискобюджетната авиокомпания Ryanair, която в края на август обяви плановете си да пусне подобна услуга в средата на следващата година. Проектът на Ryanair трябва да получи регулаторно одобрение.

Президентът на Aeromobile Дейвид Полторак коментира, че компанията му води разговори и с други авиопревозвачи.

От британската група смятат, че пазарът на мобилни обаждания от борда на самолет може да носи приходи в размер на 1.5 млрд. паунда до 2010 г.

Клиентите на Emirates, които искат да използват новата услуга, ще бъдат таксувани на цени, „сравними с международните тарифи“, поясняват от авиолинията.

Екипажът на полетите ще може да контролира системата по всяко време, както и да избира режима на работа на телефоните, подходящ за някои полети, като например по време на нощните полети да могат да бъдат изпращани само текстови съобщения, за да не бъдат притеснявани останалите пътници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още