IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Holcim с ръст от 32% след придобивания в Индия

Нетната печалба за тримесечието свършващо на 30 септември достигна 684 млн. франка (548 млн. долара) при печалба от 520 млн. франка за същия период на миналата година

12:52 | 08.11.06 г.
Печалбата на Holcim с ръст от 32% след придобивания в Индия

Вторият по големина производител на цимент в света – швейцарската Holcim Ltd, обяви ръст в печалбата си за третото тримесечие от 32 на сто, след като компанията повиши цените на своята продукция и разшири пазара си в Индия чрез придобиването на местната Gujarat Ambuja Cement Ltd за 1,4 млрд. долара, съобщи агенция Блумбърг.

Нетната печалба за тримесечието, завършващо на 30 септември, достигна 684 млн. швейцарски франка (548 млн. долара) при печалба от 520 млн. франка за същия период на миналата година. Продажбите на Holcim се увеличават с 19% до 6,64 млрд. франка.

Бумът в промишленото производство в глобален аспект, засиленото търсене на цимент и ръстът в енергийните разходи принудиха циментовия производител да увеличи цените на своята продукция.

От 1989 година насам Holcim навлезе на над 20 пазара в целия свят, инвестирайки повече от 19 млрд. франка. Плановете на компанията в бъдеще включват разширяване на дейността на компанията в Китай, която е най-големият в света консуматор на цимент.

През последната една година акциите на Holcim поскъпнаха с 34 на сто, оценявайки компанията на близо 28 млрд. франка. За същия период книжата на най-големия конкурент на Holcim – базираната в Париж Lafarge SA, поскъпнаха с 56%, като пазарната й капитализация достигна 18,7 млрд. евро.

Днес във Франкфурт акциите на Holcim повишиха стойността си с 3,14% до 26,3 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още