IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интраком изгради информационна система за Гръцката пощенска спестовна банка

Проектът на приблизителна стойност от 11 млн. евро беше възложен на фирмата след международен търг и беше осъществен на два етапа

12:10 | 30.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Интраком изгради информационна система за Гръцката пощенска спестовна банка

Новата единна информационна система на Гръцката пощенска спестовна банка е пусната в пълна експлоатация в 135 клона в цялата страна от началото на октомври 2006 г. Това съобщиха от гръцката компания Интраком IT Services. Тя внедри и достави целия проект, който включваше проектиране и разработка на системата.

Проектът на приблизителна стойност от 11 млн. евро беше възложен на фирмата след международен търг и беше осъществен на два етапа. Първият етап включваше проектиране на единната информационна система (логическа и физическа архитектура, изисквания за техническа инфраструктура, сигурност, комуникации, обучение и др.), вторият - внедряването на единното софтуерно решение за банкиране, обясниха от Интраком IT Services.

Новата единна информационна система на Гръцката пощенска спестовна банка поддържа пълния набор продукти за банкиране на дребно и корпоративно банкиране, позволява бързо разработване на нови банкови продукти, осигурява 24-часово обслужване в реално време и предлага гъвкавост в съвместната работа на банката с 800-те партньорски клона на Гръцката организация за пощенски услуги.

Интраком IT Services е дъщерно дружество на Интраком Холдингс и е лидер сред доставчиците на IT услуги в Югоизточна Европа и Близкия изток. От 1995 г. компанията има свое представителство и в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още