IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

S&P 500 достигна 6-годишен връх, Dow Jones с ново рекордно затваряне

15:24 | 27.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
S&P 500 достигна 6-годишен връх, Dow Jones с ново рекордно затваряне

Корпоративните отчети подкрепиха пазара и през вчерашната сесия. Най-голямата в света компания по пазарна капитализация Exxon Mobil отчете печалба за изтеклото тримесечие в размер на 10 милиарда долара. Този резултат означава 117 милиона долара на ден, което е втората най-голяма печалба, отчетена от американска публична компания за тримесечие.

Допълнителна подкрепа оказаха изнесените отчети на Aetna, Black & Decker, OfficeMax Inc и Comcast Corp. Акциите на Aetna регистрираха най-сериозно повишение в размер на 7.4%, след като от компанията обявиха 28% увеличение на печалбата за трето тримесечие. Останалите компании увеличиха своята пазарна капитализация съответно с 4.8%, 3.9% и 3.2%.

На другия полюс бяха акционерите на софтуерната компания Red Hat Inc, която обслужва операционната система Linux. От Oracle Corp обявиха, че ще предложат оферта на Red Hat Inc за техническа поддръжка, която ще е значително по евтина от досегашните разходи на компанията за подобна услуга. В резултат акциите на Red Hat Inc се обезцениха с 24% до 14.83 долара.

Смесени сигнали за инвеститорите дадоха изнесените по-рано през сесията данни за пазара на недвижими имоти. От правителството обявиха, че продажбите на нови домове са се повишили неочаквано с 5.3% за септември до 1.075 милион, което е доста над очакванията за продажби в размер на 1.050 милиона.

Въпреки това продажбите за предходните три месеца – юни, юли и август бяха негативно ревизирани, което продължава тенденцията на негативна ревизия на първоначалните данни.

Силен оптимизъм е завладял пазарните участници, като Dow Jones затвори на рекордните 12 159 пункта, докато S&P 500 направи най-висока стойност от 6 години насам – 1389 пункта. Няколко са причините за силното рали от последните два месеца на индексите. Все по-вероятен изглежда сценарият за ‘меко кацане’ на американската икономика с минимален риск от рецесия. Федералният резерв вероятно е приключил с повишенията на лихвите. Спадът в цената на петрола също бе основен компонент във възхода на акциите. Не на последно място корпоративните отчети за последното тримесечие показват по-добро от очакванията развитие на бизнеса и икономиката. Днес допълнителна информация в тази насока ще даде ревизията на БВП за третото тримесечие на САЩ. Очакванията на анализаторите е ръстът на икономиката да се задържи над 2.00%. 

Техническа картина

Dow Jones

Dow Jones продължи рекордната серия и през вчерашната сесия, затваряйки на 12 159 пункта. Движението на индекса губи инерция и все по-трудно прави рекордни стойности, което е сигнал за наближаваща корекция. Индикаторите продължават да се задържат в силни екстремни стойности, което подкрепя и нашите очаквания за следващо забавяне и корекция към нивата 11 750-800, където се съсредоточават най-високата стойност от 2000 година и Фибо корекция 23.6% на ръста от 10 650. Първи сигнал за подобно развитие е падане под 12 050-70 зоната.

 

 

 


Подкрепа

12 070

11 885

11 750

Съпротива

12 170

12 200

12 280





Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още