IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Създателят на Skype ще пуска онлайн телевизия

Част от програмите ще съдържат видоематериали, предоставени от потребителите

11:19 | 27.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Янус Фрийс. Снимка: about.skype.com
Янус Фрийс. Снимка: about.skype.com

Янус Фрийс, съосновател на сайта за обмяна на файлове KaZaА и на софтуера за безплатни телефонни разговори през интернет Skype, предвижда съвсем скоро да пусне онлайн телевизия, която ще се финансира от реклама, съобщи датският всекидневник Börsen.

Проектът, известен под кодовото име Venice, предвижда да предложи безплатно на интернет потребителите качествени програми чрез високоскоростен достъп, пише финансовото издание.

Ще представим проекта публично веднага щом се убедим, че той ще функционира достатъчно добре и че ще има достатъчно пълно съдържание. Очакваме това да стане съвсем скоро. Въпрос е на един-два месеца“, е заявил Фрийс пред вестника.

Това е система, която позволява на хората, разполагащи с професионално заснети материали, да ги качват в интернет. Като това ще е в сила за всекиго“, обяснява Фрийс.

Той уточнява, че вече „много хора“ са започнали да водят и преговори и с телевизионни продуцентски компании по целия свят.

Не искаме срещу нас да има съдебни преследвания“, добавя Фрийс, намеквайки за KaZaА, където потребителите могат незаконно според звукозаписните компании да обменят музикални файлове.

Успехът на новия проект е свързан с датата на стартирането му, която трябва да бъде перфектно избрана, смята Янус Фрийс. „Имахме късмет с KaZaА и Skype, които бяха пуснати в напълно подходящия момент. Надяваме се, че това ще се случи и сега“.

Подобни новаторски сайтове се радват на огромен успех, както и на голям инвеститорски интерес. Skype бе купен през 2005 г. от eBay за 2,6 млрд. долара, а в началото на настоящия месец Google обяви, че ще плати за YouTube 1,65 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още