IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 10% нарасна печалбата на eBay за третото тримесечие

Потребителите на комуникационната услуга Skype, която е собственост на компанията от около година, са се увеличили с 20% спрямо второто тримесечие до 136 млн. души

14:00 | 19.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
С 10% нарасна печалбата на eBay за третото тримесечие
Най-големият онлайн аукцион в света eBay обяви по-силно от очакванията повишение на печалбата си за тримесечието, като резултатът е нараснал с 10% на годишна база.

Американската група има печалба за периода в размер на 281 млн. долара, или 20 цента на акция, спрямо 255 млн. долара (18 цента на брой) година по-рано. Очакванията на анализаторите бяха за печалба на акция от 17 цента.

Оборотът на компанията се е увеличил с 31% до 1,45 млрд. долара благодарение на лекия ръст в основната дейност за интернет наддавания, както и при подразделението за онлайн разплащания PayPal.

Потребителите на комуникационната услуга Skype, която е собственост на компанията от около година, са се увеличили с 20% спрямо второто тримесечие до 136 млн. души.

За четвъртото тримесечие eBay очаква оборот между 1,62 и 1,68 млрд. долара спрямо прогнозите на анализаторите за 1,60-1,73 млрд. долара. Очакванията на компанията за оборота за следващата година са за ръст от 17 до 21% спрямо тази. За 2006 г. се предвижда покачване от 29 на сто.

От eBay посочват, че са взели мерки за развитие на основната си дейност на нови пазарни сегменти като например този за обяви с фиксирани цени, с което ще конкурира сайтове като Amazon.com. Планирано е и въвеждането на нови функционалности, улесняващи разплащанията и връзките между отделните сайтове за онлайн търговия.

„Въпреки някои трудности 2006 г. беше именно годината за развитие, каквато очаквахме да бъде“, увери след изнасянето на резултатите изпълнителният директор на компанията Мег Уитман, цитирана от Ройтерс.

Акциите на калифорнийската група затвориха вчера в Ню Йорк с понижение от 1% до ниво от 28,49 долара, а по време на извънборсовата търговия добавиха към стойността си 2%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още