IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones регистрира първа загуба от четири поредни сесии

15:24 | 18.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Dow Jones регистрира първа загуба от четири поредни сесии
В началото на следобедната сесия от вторник Dow Jones загуби над 90 пункта в резултат на опасения относно финансовото представяне на технологичните компании през третото тримесечие, както и подновени тревоги, свързани с повишение на базовата лихва в страната. Последните бяха провокирани от данните за базовата инфлация на едро в САЩ. Индексът на производствените цени (без храна и енергия) регистрира най-висок ръст от януари 2005 година (+0.6%) спрямо очаквания за повишение от едва 0.2%.

Притесненията на инвеститорите бяха частично неутрализиран от факта, че основна причина за повишението в цените е поскъпване на автомобилите - фактор с по-скоро временен характер, отколкото сигнал за начало на тренд в индустрията. Вниманието на пазарните участници остава концентрирано върху предстоящите днес данни за потребителските цени в страната.

Ръстът в произведените цените не беше единствената неблагоприятна новина от деня. Индустриалното производство в САЩ регистрира спад от 0.6% за предходния месец спрямо по-оптимистична прогноза за лек ръст от 0.1%.

В края на следобедната търговска сесия от вчера водещите американски индекси върнаха значителна част от загубите, натрупани в началото на деня, въпреки че не успяха да завършат на позитивна територия. За частичното възстановяване на фондовия пазар допринесе връщането на ноемврийските петролни фючърси под $59 за барел както и умереният ръст в индекса за пазара на жилища през октомври.
 
В рамките на деня размята на водещите акции остана напрегната. При големи обеми се търгуваха Intel, Yahoo, Motorola и IBM, чиито тримесечни финансови резултати бяха обявени непосредствено след сесията.

Техническа картина

DOW JONES
Въпреки че отстъпи към 11 885 – областта в търговията от вторник, Dow се възстанови до 11 950 в края на търговската сесия. Позитивният сценарий към момента се запазва, като най-близа съпротива до пазара е 11 997 – максимум от началото на седмицата. Докато подкрепата при 11 750 не бъде ерозирана (тренд и предходен връх) непосредственият натиск е в посока нагоре, но при пробив под пазара, силна подкрепа ще има около 11 675. Само под последната ще допуснем, че има промяна в средносрочен план и ни предстои по-сериозна консолидация/корекция.
 
 

Подкрепа

11 885

11 750

11 675

Съпротива

12 000

12 110

12 175



Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още