IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дисни се оттегля от рекламите на Макдоналдс, за да не лъже децата

Освен в увеселителните паркове, Дисни ще спре излъчването на реклами на вредни храни по телевизионните си канали, включително и ABC

12:40 | 18.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Дисни се оттегля от рекламите на Макдоналдс, за да не лъже децата

Компанията Уолт Дисни обяви, че спира участието си във всички рекламни кампании, толериращи незадравословни храни, съобщава Контакт мюзик. Освен това в увеселителните паркове Дисниленд ще бъдат премахнати всички храни, които бъдат счетени за вредни.

От компанията обявиха, че са загрижени за все по-големия проблем със затлъстяването на децата в Щатите. Оттук нататък Дисни ще рекламира и ще подкрепя хранителни продукти, които отговарят на лекарските изисквания.

В официално изявление изпълнителният директор на компанията Робърт Игър заяви: „Компания като нашата, с възможностите, които има, е отговорна, тъй като можем да повлияем на много хора.“

Според Уолстрийт джърнъл това би засегнало досегашните партньори на компанията McDonalds и Kelloggs, в чиито продукти има завишено ниво на трансмазнини, които едва ли отговарят на изискванията.

Освен в увеселителните паркове, Дисни ще спре излъчването на реклами на вредни храни по телевизионните си канали, включително и ABC.

Акциите на Уолт Дисни завършиха търговията в Ню Йорк вчера с повишение от 0,26% до 31,10 долара, а тези на веригата ресторанти за бързо хранене загубиха 1,2% до ниво от 41,60 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още