IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интересът към златото се запазва

15:58 | 17.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Интересът към златото се запазва

Интересът към златото се запазва, тъй като основният катализатор за поскъпването остава в сила - ядрената програма на Северна Корея внесе ескалация на напрежението не само в региона, но се отрази на пазара на злато в глобален мащаб. Нещо повече потокът от обезпокоителни новини (или търговски възможности) не престава, днес стана ясно, че вероятно се подготвя втори ядрен опит на същия изпитателен полигон. 

В
„информационната мъгла” - според данни от Южна Корея и разузнавателна информация от САЩ, се прокрадват доказателства за активност на мястото на първия взрив, което може да означава само, че ни очаква още един такъв. Това поддържа търсенето на активи със статут на инвестиционно убежище, между които е и златото. Котировките на контракта с доставка декември се колебаят около границата от 600.00 долара.

Въпреки че пазарните обзори започват да приличат на „военна сводка”, обстоятелствата в региона изискват подобно отношение. Сега предстои да видим дали пасуваната резолюция на ООН ще бъде спазвана от всички, Кондолиза Райс е на обиколка, за да консолидира международната коалиция, а вече има изразени опасения, че Китай няма да бъде в състояние да контролира границата си със Северна Корея.

Техническа картина

Няма съществена промяна, златото формира база около подкрепата при 560 долара и започна да се възстановява, но за да има съществен потенциал в посока нагоре, е необходим пробив на съпротивата около 612.50. Това ще бъде сигнал за стабилизация и първоначален таргет ще бъде границата при 650 долара, където ще се определят и средносрочните перспективи. В непосредствен план краткосрочен таргет е 610.00, а ключова подкрепа си остава 560 долара.

 


Подкрепа

576.70

560

557.80

Съпротива

612.50

627.10

641.50



Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още