IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Технологичните акции излязоха начело на щатските пазари в понеделник

15:37 | 17.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Технологичните акции излязоха начело на щатските пазари в понеделник

Dow Jones се повиши до нови рекордни стойности в първия ден от новата седмица, като приключи търговската сесия в непосредствена близост до 12 000 пункта (11 997.25). Индексът отбеляза 7-ми пореден рекорд от последните две седмици, с което регистрира 14% ръст от началото на календарната година. 

За позитивния тон на индекса най-съществено допринесоха акциите на технологичните компании. Във фокуса на инвеститорския интерес бяха компании като IBM, Intel, Microsoft. В секторно отношение се откроиха производителките на петрол и строителните компании. Exxon Mobil CP /XOM/ прибави над 2% към стойността на книжата си, а ноемврийските петролни фючърси поскъпнаха с над долар след началото на американската сесия в понеделник и се търгуваха убедително над $59.75 за барел на NYMEX.

Продължаваме да бъдем свидетели на интензивна търговия в началото на отчетния сезон, като интересът към водещите акции се запазва. В търговската сесия от понеделник Alcoa Inc /АА/ поскъпна над $27, след като Prudential Equity Group ревизира рейтинг на компанията в светлината на прогнози за засилено търсене на алуминий през следващата календарна година. От друга страна, General Electric /GE/ и Home Depot Inc /HD/ загубиха над процент от стойността в резултат на неблагоприятни рейтингови оценки.

В рамките на сесията членовете на Фед Уилям Пуул и Джанет Йелън направиха интересни коментари, според които инфлацията в страната трябва да се контролира внимателно, защото представяла заплаха за националната икономика, но тенденциите са за намаляване с оглед корекцията в цената на енергоносителите и позитивните ефекти от рестриктивните мерки на ФЕД.

Техническа картина

DOW JONES

Непосредствената картина остава без съществена промяна. Dow Jones достигна до първоначалната си възходяща цел и горна граница на средносрочния канал около 11 950. Докато подкрепата при 11 750 не бъде ерозирана (тренд и предходен връх), непосредственият натиск е в посока нагоре, но при пробив под пазара силна подкрепа ще има около 11 670. Само под последната ще допуснем, че има промяна в средносрочен план и ни предстои по-сериозна консолидация/корекция.

 


Подкрепа

11 790

11 750

11 670

Съпротива

12 000

12 110

12 175



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още