IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Intel Corp. е продал 5 млн. двуядрени процесора за два месеца

Доброто представяне на технологията е резултат от засиленото търсене на преносими компютри, смятат от Intel

12:46 | 16.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Intel Corp. е продал 5 млн. двуядрени процесора за два месеца
Водещият производител на чипове Intel Corp. е продал 5 млн. двуядрени процесора два месеца след пускането им на пазара, съобщава Reuters, цитирайки представители на компанията. Доброто представяне на технологията е резултат от засиленото търсене на преносими компютри, смятат от Intel.

Продажбите на процесорите Core 2 Duo стартираха в края на месец юли. Ръководството на компанията очаква силно четвърто тримесечие на пазара на преносими компютри, въпреки проблемите около литиево-йонните батерии на Sony, които бяха подменени от редица производители през последните два месеца поради риск от прегряване и запалване.

Според Мули Идън, главен мениджър на отдела за мобилни платформи в Intel, перспективите за последните три месеца на тази година остават положителни, като основните „двигатели“ на пазара ще останат тайванските производители като Compal Electronics и Quanta Computer.

Intel се намира в процес на мащабна реорганизация, който включва съкращаване на разходите и работните места и агресивно представяне на нови продукти, в опитите си да запази позиции пред конкурентите от Advanced Micro Devices (AMD), които завоюваха стабилен пазарен дял през последните години.

Новите двуядрени процесори и бъдещите поколения с няколко чипа в един процесор са част от продуктовата стратегия на Intel, която има за цел да спечели обратно част от загубените позиции.

През септември от компанията заявиха, че ще бъдат съкратени 10 500 работни места, или 10% от всички служители, след детайлно тримесечно проучване на оперативната дейност. Според анализатори, Intel трябва да предприеме драстични мерки, за да се справи с понижаващите се печалби и намаляващия пазарен дял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още