IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Путин предлага да се създаде петролна борса в Санкт Петербург

Азербайджан и Казахстан са изразили интерес за съвместно участие в руска петролна борса

10:48 | 09.10.06 г.
Путин предлага да се създаде петролна борса в Санкт Петербург

Руският президент Владимир Путин е предложил създаването на борса за петрол и петролни продукти в Санкт Петербург по време на срещата си с кмета на града Валентина Матвиенко, съобщи електронното издание MosNews.

Путин е заявил, че руското правителство почти е завършило концепцията за създаване на петролна борса в Русия, както и че Азербайджан и Казахстан са изразили интерес за съвместно участие.

Матвиенко е предложила новата борса да бъде разположена в историческата сграда на Руската фондова борса в центъра на Санкт Петербург.

Идеята за руска петролна борса за търговия в рубли, която да насърчи енергийния обмен в националната валута, беше представена от президента Путин през май.

В началото на месеца кредитният рейтинг на Русия в местна и чуждестранна валута бе повишен с едно ниво по-нагоре до ВВВ+ от рейтинговата агенция Standard & Poors, след като руското правителство плати 23,7 млрд. долара дългове към Парижкия клуб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още