IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианският премиер съкрати заплатите на кабинета с 30%

В рамките на съкращаването на разходите, според новия бюджет, ще се спестят общо 2,3 милиона евро през 2007 година

11:34 | 04.10.06 г.
Италианският премиер съкрати заплатите на кабинета с 30%

Премиерът на Италия Романо Проди съкрати заплатата си и заплатите на министрите си с 30% за следващата година в рамките на бюджета за страната за 2007 година. Данните бяха публикувани във вторник, предаде Ройтерс.

Така годишната заплата на Проди става 36 901 евро.

Документът, предвиждащ стотици различни мерки по съкращаване на разходите, бе съставен след бурно обсъждане на правителствено заседание миналия петък.

Заплатата на всеки от 25-те министри от кабинета на Проди се съкращава на 24 601 евро. По-малко пари ще получават и 75-те заместник-министри. В рамките на съкращаването на разходите, според новия бюджет, ще се спестят общо 2,3 милиона евро през 2007 година.

Дясноцентристката опозиция остро разкритикува бюджета, който предвижда също по-големи данъци за компании и лица, получаващи високи доходи. От опозицията изобразяват Проди в карикатурен вид на вампир, пиещ кръвта на италианците.

В предложението за бюджета влиза и нов данък за туристите в страната до 5 евро на ден, приходите от който ще бъдат инвестирани в туристическите структури и услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още