IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Intel дава $1 млн. награда за малки и стилни персонални компютри

Системите ще бъдат оценявани по стил, акустика, функционалност и възможности

10:23 | 28.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Intel дава $1 млн. награда за малки и стилни персонални компютри

Американската компания Intel обяви, че ще предостави награда до 1 млн. долара за този дизайнер или производител, който проектира и създаде най-малките и най-стилните домашни персонални компютри на база на технологията Intel Viiv, оптимизирани за медийни приложения, използващи процесорите Core 2 Duo на Intel.

Системите ще бъдат оценявани по стил, акустика, функционалност и възможности.

Състезанието се нарича „Процесорно предизвикателство” и в него могат да участват разработчиците и производителите на персонални компютри по целия свят. В голямата награда са включени средства, предназначени за подпомагане на масовото производство на системата победител, както и финансиране на маркетингова дейност.

Системите, представени по време на конкурса, ще бъдат оценявани в началото на следващата година, като сред членовете на журито са президентът и главен изпълнителен директор на Intel Пол Отелини, отговорникът за съдържанието на списанието ”PC Magazine” Майкъл Милър, редакторът на списанието “GQ magazine” Кевин Синтумуанг и др.

Очаква се победителят да бъде обявен по време на Intel Developer Forum (IDF), насрочен за 20-22 март 2007 г. в Сан Франциско.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още