IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските бизнес дами управляват компаниите си от вкъщи

49% от всички компании в САЩ са базирани в частни домове

16:59 | 27.09.06 г.
Американските бизнес дами управляват компаниите си от вкъщи

Според щатски правителствен доклад почти половината от всички фирми в страната се управляват от вкъщи, като повечето компании, собственост на жени, са базирани в частни домове, съобщи агенция Ройтерс.

56% от жените, които притежават собствен бизнес, управляват фирмите си от вкъщи. Този дял за фирмите, собственост на мъже, е около 47%. Проучването сочи също така, че 49% от всички компании в САЩ са базирани в частни домове.

Причината се крие в това, че бизнес дамите съчетават бизнеса с домашните задължения, смятат авторите на доклада. Друг фактор е и трудността, която изпитват по-възрастните от тях, за намиране на работа.

По думите на Робърт Драго, професор в Пенсилванския университет, такива компании може да се окажат несигурен източник на доход, тъй като за майките е трудно едновременно да работят и да гледат децата си, което води до загуба на ефективност.

Докладът се базира на проучване, направено сред 2,3 млн. фирми от различни сектори и отрасли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още