IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

SEC разследва хедж фонда Amaranth Advisors за подвеждане на инвеститорите

Миналата седмица Amaranth обяви загуби на стойност 5 млрд. долара, а в началото на тази седмица загубите на щатския хедж фонд достигнаха общо 6 млрд. долара

18:11 | 26.09.06 г.
SEC разследва хедж фонда Amaranth Advisors за подвеждане на инвеститорите

Щатската Комисия по ценните книжа и борсовите операции (SEC) обяви, че започва разследване на един от най-големите щатски хедж фондове - Amaranth Advisors LLC, който загуби 6 млрд. долара по-рано този месец в резултат на търговия с деривати, базирани върху природния газ и други енергийни ресурси, съобщи електронното издание courant.com.

Подозренията на комисията са за подвеждане на инвеститорите от страна на мениджмънта на Amaranth.

Миналата седмица Amaranth обяви загуби на стойност 5 млрд. долара, а в началото на тази седмица загубите на щатския хедж фонд достигнаха общо 6 млрд. долара.

От комисията изразиха безпокойство по отношение на други хедж фондове и опасността от систематичен риск в сектора в резултат на големите загуби за кратко време на Amaranth.

За разлика от огромната загуба, реализирана от Amaranth обаче, други хедж фондове се справят значително по-успешно с търговията на енергийните пазари. За сравнение базираният в Хюстън Centaurus Energy, управляван от ръководителя на търговския отдел на фалиралата енергийна компания Enron Джон Амолд, е реализирал доходност от над 100% от началото на годината.

От своя страна медийното издание New York Times оповести, че изпълнителният директор на Amaranth се е срещнал с потенциални инвеститори по-рано през месеца в ресторант в Манхатън, където е заявил, че фондът е реализирал доходност от близо 25% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още