IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

IBM се ориентира към малкия и среден бизнес

Компанията ще предложи нов пакет хардуерни, софтуерни и технически услуги

14:08 | 26.09.06 г.
IBM се ориентира към малкия и среден бизнес
International Business Machines Corp (IBM) обяви, че ще предложи нов пакет хардуерни, софтуерни и технически услуги като част от плановете на компанията за увеличаване на продажбите на нейните продукти към малките и средни фирми, съобщи агенция Ройтерс.

Най-голямата информационно-технологична компания в света планира да пусне повече от 30 подобни пакета от услуги през следващите 8 седмици.

Бизнесът на IBM, свързан с технологични услуги, традиционно е насочен към големите корпорации, които разполагат с финансовите ресурси за внедряване на високотехнологични решения с помощта на IT инженерите на IBM.

Чрез новия пакет услуги клиентите на IT гиганта ще могат да внедрят комуникационни мрежи, които доставят информация, звук и видео (data, voice and video).

През август IBM постигна споразумение за закупуване на софтуерната компания Internet Security Systems Inc. в сделка на стойност 1.3 млрд. долара като част от експанзионистичната политика на технологичния гигант. От компанията тогава заявиха, че така ще се допълни гамата от услуги, предлагани от компанията, и по-специално тези за защита срещу нападения на фирмените бази от данни чрез интернет.

През вчерашната търговска сесия акциите на IBM на NYSE се търгуваха без промяна при цена от 82 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още