IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приходите от интернет реклама в САЩ достигнаха $8 млрд. за полугодието

Ръстът на годишна база е 37%; очаква се възходящата тенденция да продължи

12:59 | 26.09.06 г.
Приходите от интернет реклама в САЩ достигнаха $8 млрд. за  полугодието

Според проучване на PricewaterhouseCoopers и Interactive Advertising Bureau приходите от реклама в интернет пространството в САЩ през първите шест месеца на 2006 година в сравнение със същия период на миналата година са скочили с 37 на сто до 8 млрд. долара, съобщи агенция Ройтерс.

Само през второто тримесечие на 2006 г. в сравнение с второто тримесечие на 2005 г. приходите от реклама в интернет са се увеличили с 36 на сто до 4,1 млрд. долара, а спрямо първото тримесечие на настоящата година ръстът възлиза на 5,5 на сто.

От PricewaterhouseCoopers уточняват, че това е седмият поред тримесечен растеж в сектора като тази тенденция ще се запази и в бъдеще.

Новината дойде, след като Yahoo алармира, че рекламните приходи на компанията от автомобилните и финансови компании е възможно да спаднат до края на годината.

По-рано през седмицата група медийни компании, включваща CNET Networks Inc., iVillage, Reuters и Tribune Interactive, прогнозираха, че и през третото тримесечие на настоящата година, онлайн рекламният бизнес ще нарасне с 28 на сто спрямо същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още