IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Премиерът на Франция прогнозира под 2 млн. безработни в страната

Към края на юли броят на търсещите работа, регистрирани в бюрата по труда, е бил 2 159 900

10:22 | 26.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Премиерът на Франция прогнозира под 2 млн. безработни в страната
Броят на безработните във Франция ще падне под 2 млн. през първото тримесечие на 2007 г. Това прогнозира френският министър-председател Доминик дьо Вилпен в интервю за вестник „Трибюн“.

Целта ми е през първото тримесечие да се премине под психологическия брой от 2 млн. безработни“, казва премиерът. „За да постигнем тази цел, трябва да съсредоточим всичките си усилия върху проблемните области: трайно безработните, младите хора без диплома и квалификация, на които не се предлагат възможности за развитие, хората над 50-годишна възраст, сблъскващи се с безразличието на работодателите или с дискриминационно отношение“, добавя дьо Вилпен.

Към края на юли броят на търсещите работа, регистрирани в бюрата по труда, е бил 2 159 900, а нивото на безработицата е възлизало на 8,9% от икономически активното население.

По думите на министър-председателя през следващите години Франция ще цели да постигне ниво на безработица около 6 на сто.

Доминик дьо Вилпен заявява още, че ръстът на БВП на страната ще бъде близък до 2,5% за 2006 г., като добавя, че през тази година държавата ще има 5 млрд. евро повече данъчни приходи от очакванията, като тази сума ще бъде отделена за изплащането на външни задължения.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още