IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриха опасни химикали в продукти на Procter & Gamble в Китай

Според експерти лосиони и кремове на компанията могат да причинят обриви, а в редки случаи - и рак на кожата

15:03 | 21.09.06 г.
Откриха опасни химикали в продукти на Procter & Gamble в Китай

Китайската здравна агенция обяви, че е открила вредни химикали при проверка на козметичната линия SK-II, която е собственост на козметичния гигант Procter & Gamble, съобщи агенция Ройтерс.

В резултат на това водещи магазини на дребно в Китай и Южна Корея спряха продажбите на лосионите и кремовете с марката на Procter & Gamble.

Според експерти от здравната агенция в Китай честата употреба на лосионите и кремовете от линията SK-II за продължителен период от време може да доведе до обриви, а в редки случаи и до рак на кожата. От козметичния производител опровергаха това твърдение, но заявиха, че ще проведат свое изследване, за да проверят дали при самия производствен процес лосионите не са попаднали под влиянието на опасни за кожата химикали.

Козметичната линия SK-II е на пазара от 1980 година и е изключително популярен сред женското население на Китай. Най-многолюдната страна е вторият по големина пазар на Procter & Gamble, която обяви, че ще компенсира потребителите си.

Печалбата на Procter & Gamble се е повиши с 36% до 1,9 млрд. долара за тримесечието в резултат на добрите продажби на основните продукти на компанията като праха за пране с марката Tide.

През последната търговска сесия акциите на компанията на NYSE отбелязаха повишение от 1,18 на сто до 61,63 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още