IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят Starbucks за 114 млн. долара заради невалиден купон за безплатно кафе

Компанията оттеглила офертата си за безплатна напитка с обяснението, че е достигнала до прекалено много хора

14:30 | 14.09.06 г.
Съдят Starbucks за 114 млн. долара заради невалиден купон за безплатно кафе
Клиент на американската верига кафенета Starbucks ще съди компанията за 114 милиона долара, съобщи ВВС.

Причината е, че продавачите отказали да приемат купон за безплатна напитка с обяснението, че не е валиден.

От компанията изтеглиха офертата си за безплатна напитка, казвайки, че е дистрибутирана повече, отколкото е било първоначалното намерение.

Адвокатът на жената, която е завела делото, заяви, че сумата от 114 милиона долара е цената на кафетата за всички хора, които не са могли да използват купоните си, след като Starbucks ги обявили за невалидни.

Той допълни, че се надява милиони други клиенти да се присъединят към иска.

Първоначално компанията пратила по електронната поща офертата си на работодатели в югоизточните части на САЩ, канейки ги да я препратят на семейства и приятели.

Но както често става в интернет, мейлът бързо набрал скорост и бил препратен на милиони американци в цялата страна, а офертата дори била публикувана в различни сайтове.

Когато от Starbucks осъзнали колко много хора ще идват за безплатното си кафе, решили да прекратят промоцията.

Един от клиентите им обаче се почувствал предаден до степен, че се свързал с адвокат. Юристът обвинява компанията в измама и се надява да присъедини и други пострадали от фалшивата промоция потребители.

Експерти обаче смятат, че случаят няма големи шансове в съда. Въпреки това, доста хора го сравняват с позорното дело срещу МакДоналдс отпреди 10 години. Тогава веригата за бързо хранене бе осъдена от жена, която се изгори, разливайки върху себе си чаша горещо кафе.

В иска си тя заяви, че в МакДоналдс правели напитката твърде гореща, а компанията загуби делото и плати 3 милиона долара обезщетение.

Оттогава чашите за кафе в Starbucks и други подобни заведения в САЩ носят предупредителни надписи, подобни на тези върху цигарените кутии, в които се казва, че напитката може да причини нараняване, ако не се консумира правилно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още