IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BAE Systems с ръст в печалбата в резултат на щатските поръчки от Ирак

Нетната печалба на компанията за първите шест месеца се е увеличила до 405 млн. паунда при очаквания за 354 млн. паунда

10:59 | 13.09.06 г.
BAE Systems с ръст в печалбата в резултат на щатските поръчки от Ирак

Най-големият производител на оръжия в Европа - BAE Systems Plc, обяви повишение от 28 на сто в печалбата за първото шестмесечие в резултат на поръчки от американската армия за доставка на съоръжения за военните камиони на САЩ в Ирак, съобщи агенция Блумбърг.

Нетната печалба на компанията за първите шест месеца се е увеличила до 405 млн. паунда, или 12,4 пенса на акция, от 317 млн. паунда, или 10,8 пенса на акция година по-рано. Прогнозите на анализаторите бяха за печалба в размер на 354 млн. паунда.

BAE купи United Defense Industries през юни 2005 година, с което се превърна в седмия по големина клиент на Пентагона.

Базираната в Лондон компания произвежда електронно оборудване и такова за защита от реактивни снаряди за камионите на американската армия в Ирак, както и защитени компютърни системи за Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР).

От началото на годината акциите на компанията се обезцениха с 0,9 на сто. За сравнение индексът Bloomberg Europe Aerospace/Defense index отбеляза спад от 4,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още