IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Арестуваха шефа на Sportingbet, пореден удар върху онлайн хазарта

Според експерти става дума за целенасочена атака от страна на американското правителство

11:27 | 08.09.06 г.
Арестуваха шефа на Sportingbet, пореден удар върху онлайн хазарта

Шефът на американската онлайн букмейкърска къща Sportingbet Питър Дикс беше арестуван на летището JFK в Ню Йорк по обвинения, че е участвал в незаконен интернет хазарт. Ако бъде осъден, Дикс ще получи пет години затвор и глоба до 25 хил. долара.

Арестът е втори поред за последните три месеца след като шефът на друга букмейкърска къща, която същевременно е и публична компания – BetonSports, беше арестуван по обвинения в мошеничество и измама.

Въпреки че според законите в САЩ не е противозаконно да се правят онлайн залагания, федералните власти твърдят, че е незаконно да се приемат залози от страна на операторите дори и когато техният бизнес е регистриран извън САЩ.

Според експерти по залаганията арестите са целенасочена атака от страна на правителството на интернет хазарта в момент, когато търсенето на тази услуга нараства значително в световен мащаб, а технологията за прикриване на източника и дестинацията на облога се подобрява. Пазарът на онлайн залаганията се оценява на 11 млрд. долара годишно и се очаква да достигне 25 млрд. долара до 2010 година. Повече от половината клиeнти са комарджии от САЩ.

Акциите на компаниите в индустрията на онлайн хазарта поевтиняха значително. Лидерът PartyGaming изгуби 19% от стойността на книжата си непосредствено след новината, като в края на вчерашната търговска сесия на LSE приключиха на загуба от 9 на сто до 105 пенса. В момента се търгуват на цена 106,25 пенса. Акциите на Sportingbet загубиха 2,05% до 239 пенса на днешната търговия на LSE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още