IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Carrefour обяви 11% ръст в печалбата за полугодието

Оперативната печалба на компанията нарасна с 4,7 на сто до 1,36 млн. евро от 1,3 млн. евро преди година

11:48 | 07.09.06 г.
Carrefour обяви 11% ръст в печалбата за полугодието

Най-голямата европейска верига за потребителски стоки Carrefour обяви печалба за полугодието в размер на 706 млн. евро или 10,8 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година, благодарение на увеличение в продажбите във Франция, съобщи Dow Jones Newswires.

Оперативната печалба на компанията нарасна с 4,7 на сто до 1,36 млн. евро от 1,3 млн. евро преди година. Френската компания очаква тя да продължи растежа си до края на 2006 г., но с по-бавен темп от този на продажбите, поради допълнителните разходи, които Carrefour ще направи за отварянето на нови магазини. До края на 2006 г. компанията възнамерява да отвори 100 хипермаркета.

От Carrefour заявиха, че въпреки ожесточената конкуренция в сектора, високите лихви и скъпия бензин, които оказват натиск върху потреблението, печалбата на компанията е в рамките на заложената от мениджмънта.

Базираната в Париж верига за потребителски стоки оперира в цял свят, но все още генерира повече от половината от приходите си на вътрешния пазар във Франция.

От началото на търговската сесия акциите на Carrefour поскъпнаха с 0,55 на сто до 48,1 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още