IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Позитивен старт за седмицата на щатските пазари

15:55 | 29.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Позитивен старт за седмицата на щатските пазари
Настоящата седмица ще бъде важна от гледна точка на макроикономически анонси, които да формират сентимента на инвеститорите и да дадат по ясна представа за състоянието на икономиката. Съсредоточаването им обаче във втората половина на седмицата остави вчерашната сесия подвластна на някои корпоративни анонси и развитието на петролния пазар.

Неубедителният старт постепенно беше преодолян и рязкото поевтиняване на петролните фючърси върна позитивния тон за сесията, като широкият S&P 500 реализира нов цикличен максимум, откакто започна възстановяването на пазара през средата на юли.

Котировките на NYMEX за доставка октомври достигнаха - 3.0% по време на търговията, след като ураганът Ернесто беше определен като тропическа буря. Това от своя страна беше възприето позитивно от фондовия пазар, тъй като високите цени на петрола през последната година нееднократно бяха посочвани от Фед като рисков фактор за ценовата стабилност.

На корпоративно ниво имахме позитивни новини от Wal Mart, които завишиха прогнозите за продажбите си през месец август до +2.7% (горната граница на предходните очаквания), а това оказа подкрепа за целия сегмент на веригите магазини.

eBay обяви дългосрочно споразумение с Google и Amazon.com, което подкрепи сектора. Ликвидността на пазара остава ниска, което е обичайно за летния сезон, но с началото на септември трябва да започне нормализирането й.

Техническа картина

DOW JONES

Dow Jones формира краткосрочно дъно около важната подкрепа при 11 260 областта и малко над ключовия възходящ тренд при 11 250 сега. Тук трябва да отбележим, че индикаторите за момент реверсират от екстремни стойности в посока нагоре и дават добра основа за пробив до нов цикличен максимум.

Непосредствена цел е 11 430-11 455 областта, която се счита за последна преграда преди максимума през май. Само под 11 250 ще има основание за негативна ориентация.

Подкрепа

11 260

11 250

11 165

Съпротива

11 380

11 4230

11 455


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 07.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още