IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уорън Бъфет отпуска 1,6 млрд. долара на Фондация Гейтс

Инвеститорът, който следващата седмица ще стане на 76 години, обяви през юни намерението си да дари 85% от богатството си

14:53 | 25.08.06 г.
Уорън Бъфет отпуска 1,6 млрд. долара на Фондация Гейтс
Уорън Бъфет е отпуснал 1,6 млрд. долара под формата на акции от своята инвестиционна компания Berkshire Hathaway на Фондация Бил и Мелинда Гейтс.

Бъфет е отпуснал на организацията 500 хил. акции от категория B на Berkshire, оценени на 3 208 долара за брой, на базата на курса на затваряне в четвъртък, според Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

Бъфет, който следващата седмица ще стане на 76 години, обяви през юни намерението си да дари 85% от богатството си, тогава оценено на 44 млрд. долара. Това е безпрецедентен знак на щедрост в САЩ.

Около 70% от богатството на милиардера се очаква да отиде във фондацията на Гейтс, която се бори с намаляване на болестите, бедността и подобряване на образованието.

Бил Гейтс е член на борда на директорите на Berkshire Hathaway -застрахователната и инвестицонна компания, базирана в Омаха, Небраска, която Бъфет управлява от 1965 г.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още