IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатски тютюневи компании отърваха 10 млрд. долара обезщетения за пушачи

След обявяването на решението на съда на NYSE акциите на Altria поскъпнаха с 2,8 на сто до 82,99 долара, а тези на Philip Morris добавиха 2,2 на сто до 65 долара

11:43 | 18.08.06 г.
Щатски тютюневи компании отърваха 10 млрд. долара обезщетения за пушачи

Федералният съд в Чикаго наложи ограничения на американски тютюневи компании, като забрани да се използват изразите „леки“ и „ниско съдържание на катран“ на опаковките на цигарите, съобщи MarketWatch.

Същевременно съдията по делото заяви, че не е в компетенцията на федералния съд да наложи исканата от правителството глоба в размер на 10 млрд. долара, които да бъдат използвани за програми за отказване от тютюнопушенето.

Чикагският съд постанови още, че Altria Group's, Philip Morris USA и Reynolds American са заблуждавали в продължение на десетилетия относно рисковете от тютюнопушенето, затова трябва да направят необходимите корекции както на цигарените кутии, така и в уеб сайтовете си и рекламите в медиите.

От Philip Morris и Altria заявиха, че ще обжалват решението, понеже според тях то е незаконосъобразно, тъй като не е подкрепено в достатъчна степен с доказателства.

След обявяването на решението на съда на NYSE акциите на Altria поскъпнаха с 2,8 на сто до 82,99 долара, а тези на Philip Morris добавиха 2,2 на сто до 65 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още